Kategorier
andevärlden Andlig utveckling Personlig utveckling personligt ansvar Självkännedom Spiritualism Spiritualistiskt medium

Medial utveckling

Utveckling av mediumskap handlar inte bara om att bevisa själens överlevnad. Det handlar också om att utvecklas själv som människa och ande. Livet är ett livslångt lärande och vi har alltid mer att lära oavsett hur länge vi praktiserat mediumskap.

Utveckla din egen ande

Alla har vi en ande inom vår fysiska kropp och det är viktigt att koppla oss själva till vår inre ande och själ. Det kan vi bl.a. göra genom meditation. Att älska sig själv och vårt egen inre ande hjälper oss även att älska och förstå andra. Om vi inte kan förstå oss själva och våra handlingar så kan vi heller inte förstå andra.

Ingen person har alla svar och spiritualism blir en ihållande personlig religion som måste levas, vårdas och upplysas av Anden i oss, här och nu. Genom att studera många aspekter av spiritualism och filosofi uppnår vi förståelse och andligt tillväxt.

Du blir aldrig fullärd

Vi utvecklas varje dag på flera olika sätt vi lär oss något nytt av varje människa vi möter och även någon nytt för varje kommunikation vi har med andevärlden. Ju mer vi har i vår egen referensram och i vårt eget inre bibliotek, desto mer kan vi förstå och fylla på. Var sak har sin tid och tiden var kanske inte mogen för en viss typ av lärdom tidigare.

Nya mediala gåvor att utveckla

Eftersom mediumskap är väldigt brett så finns det alltid fler områden att utforska och utveckla. De som arbetar som mentalt medium kan tex utforska inspirerat tal och skrift,  trans, healing, andlig konst och olika typer av fysiskt mediumskap.

Håll dig uppdaterad

Oavsett om du arbetat aktivt som medium i 20-30 år så finns det alltid mer att lära. Därför att utvecklingen går framåt. De teorier och trosuppfattningar vi hade för 10 år sen kan ha förändrats. Därför att vi förändras, samhället förändrats och även andevärlden hittar nya metoder att kommunicera och närma sig oss. Som inom allt vetenskap går det framåt. Och en stagnation skulle vara förödande.

Kunna svara på frågor

Det är också viktigt att vi medium har studerat så pass mycket så att vi kan svara på de frågor och funderingar som våra kunder har. Många människor behöver förtydligande om konstiga saker de upplevt eller hört talas om eller läst om. Det kan skapas mycket rädsla och det är därför viktigt att vi medium kan förklara riktigheten eller felaktigheten som vår kund fått utifrån.

Det är roligt att utvecklas

Jag tror även att det är viktigt att utvecklas vidare för att hålla intresset uppe. Om vi stagnerar blir det även tråkigt och vi kan då tappa passionen för mediumskap.

Är du intresserad av att själv utveckla ditt mediumskap? Läs mer här om en gedigen 2 årig utbildning till spiritualistiskt medium här!

1 svar på ”Medial utveckling”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.