Kategorier
andevärlden Andlig utveckling Medial utveckling medium psychic Spiritualism Spiritualistiskt medium syftet med medium

Vad är skillnaden mellan psychic och medium?

Det här är en väldigt viktig frågeställning tycker jag. Jag har vid ett flertal tillfällen träffat på så kallade medium som tror sig arbeta med andevärlden då de i själva verket arbetar psychic. De flesta av dem har varit självlärda medium utan någon utbildning.

Psychic

En psychic är en person som är med sin känslighet kan läsa av energier. Psychic kan fånga upp energier från en plats eller en annan person. Vi känner in psychic via våra sinnen såsom känslor, bilder, hörsel, lukt, smak samt något som vi kallar för klart vetande.

För känsliga personer som inte har kunskap om psychic kan det vara svårt att kontrollera förmågan.  Det kan vara svårt att skilja på vad som är ”mina känslor” och ”dina känslor”. Jag minns när jag i min ungdom åkte hiss från ett höghus med många våningar. Jag var först själv i hissen och kände mig normal när det plötsligt kliver in en man och jag får panikångest. Jag blev riktigt rädd. Sen klev mannen av hissen och jag fortsatte själv i hissen några till våningar. Panikångesten försvann så fort mannen klivit av. Det var första gången jag förstod att jag fångat upp mannen känslor och trodde att det var mina. Från och med den dagen kunde jag fråga mig själv om det är jag som känner eller om det är någon annan som känner. Händelsen gav mig ett starkt intryck.

När man känner av psychic har man inte kontakt med andevärlden utan arbetar med energier och andra personers aura. Men en psychic kan koppla upp till andevärlden utan att förstå det eftersom andevärlden gärna använder sig av de kanaler som de har tillgång till.

Medium

Ett medium är en person som är som kan förmedla information mellan andevärlden och vår materiella värld av medvetande. Ett medium är också psychic och är känslig för energier från både disinkarnerade och inkarnerade andar.

Genom träning och utveckling lär sig mediet att kontrollera energierna och känna igen på vilken nivå de ligger dvs. om det är psychic eller kontakt med andevärlden.

En disinkarnerad ande vibrerar på en högre frekvens. Jag personligen tycker att det känns mer levande att arbeta med en andekontakt än med en inkarnerad ande dvs psychic.

Ett erfaret medium ska kunna ge bevis för själens överlevnad. Ett medium ska kunna ge bevisförande information om någon som gått över på andra sidan.

Den största skillnaden mellan psychic och ett medium är alltså att en psychic arbetar med jordiska förhållanden och inkarnerade andar medan medium arbetar med disinkarnerade andar. Ett erfaret medium ska ge bevis för själens överlevnad men det behöver inte en psychic göra.

Jag personligen arbetar som spiritualistiskt medium. Är du nyfiken på att veta mer om vad det innebär så kan du läsa om det här!

”Spiritualister är de som tror på en fortsatt framtida existens och att människor som har gått vidare till andevärlden kan och kommunicera med oss”. ”Spiritualism säger inte vad du ska tro eller hur du ska tolka religiös filosofi. Vi har inga böcker som måste följas, vi har inga predikanter vars ord måste följas”. – Spiritualists National Union


2 svar på ”Vad är skillnaden mellan psychic och medium?”

Hej
Jag undrar vad jag är för ”något” och du verkar ha bra koll på detta så jag frågar dig 🙂
Ända sedan jag var liten har jag kunnat se andar, vilket även min mamma kan (kommer fr hennes sida). Jag kan också känna dess doft, ifall de röker osv. EN gång hörde jag en röst som sa ”är det bara du” (förstår ännu inte vad hon menade). För övrigt kommunicerar jag inte med andar som gått bort.

Jag har även mycket lätt att ”ta på mig” andras energier, och haft detta sedan jag var liten. Första minnet var när jag var 5 år och när jag var på dagis och vi alla barn satt på golvet och tittade på en film om tandborstning. Plötsligt kände jag att pojken bredvid mig snart kommer kräkas (utan att han gav ngr ulkningar eller kroppsspråk ifrån sig, han satt lika stilla som alla andra). Jag flyttade mig längre bak och fröken sa ”sätt dig ner, varför flyttar du dig?”. Halv minut senare kräktes pojken över hela golvet. Fröken frågade om jag kände detta på mig.
Är jag intill/nära personer som har tung energi så får jag ångest…alltså börjar smått skaka, svettningar och illamående. Jag har undvikit att umgås med vissa personer pga att jag blir helt matt och slut när jag kommer hem och måste lägga mig. Blir dränerad på energi.

Jag har även många ”vivid dreams” och jag kommer ihåg alla drömmar. Jag kan även vakna mitt i natten av att jag plötsligt bara VET något (oftast dåliga nyheter) och har haft rätt varje gång. För övrigt vaknar jag ALLTID strax efter kl 03 typ 03:15 men somnar snabbt om igen. Är det fullmåne (eller redan dagen innan fullmåne) kan jag knappt sova alls och är hyper energisk (jag brukar springa en mil då…mitt i natten hahaha)!
(Min mamma drömmer sanndrömmar och när hon var liten kunde hon se registreringsnr på bilden som körde över hunden, i drömmen).

Jag har också lidit av både ångest och depression som kommit i perioder (kan gå flera år mellan dessa). Jag har även ett starkt driv inom mig som vill kunna påverka samhället till att bli bättre, jag vill inspirera och hjälpa…om jag kan. Kan skriva brev till myndigheter, tidningar osv. Står inte ut med orättvisor, mobbing ….Och kan inte bara låta bli fr att försöka göra ngt åt det
För övrigt har människor alltid dragits till mig när de behöver ha någon att tala med. Människor öppnar upp som en bok för mig och kan berätta deras djupaste hemligheter eller bara lätta på hjärtat. Även människor jag aldrig träffat förut. Jag är mkt empatisk och dömer inte. (Jag har haft en tuff uppväxt och kan även relatera till väldigt mkt).

2020 började jag ta en Tarotkurs och lärde mig meditera och via dessa meditationer mötte jag både mitt kraftdjur och andliga guide. Jag får även till mig en massa bilder. Jag förstod inte så mycket av det i början eller om det ens hade en betydelse, men sen förstod jag att dessa bilder var en del av en historia som gav svar på en frågeställning. Dessa bilder fick även samma innebörd som sedan Tarotkorten visade. Ibland kan bilderna vara ett råd för vad personen i fråga behöver göra och dessa symboler kan bara jag tolka, inte ngt som står i böcker om symboler. Jag har tex fått till mig Supermario m.fl. Och tolkade själv in det som stressig arbetsgubbe som hoppar upp-å-er, hit-å-dit osv och i samband med hälsokorten (orakel) kände jag att personen hade gått in i väggen och var arbetsrelaterat. Jag har haft rätt också.

Så nu undrar jag vad jag är för ngt? Jag känner att jag utvecklats mkt senaste året och detta är något jag vill fortsätta med – Tarot och vägledning. Jag vill hjälpa. Men jag är lite förvirrad av vad jag ska kalla mig? Vet du det?
Har hört talas om: ”healer”, ”lightworker”, ”clairvoyance”, ”medium”, ”psycic”….men vet inte vilket jag tillhör?
Hade varit SÅ tacksam om jag kan få mer klarhet i det.

Mvh Nina

Du har både psycich och mediumistisk förmåga. De har de flesta tror jag. Det viktigaste är att lära sig att hantera det och kunna urskilja. Du har inte funderat på att utbilda dig?

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.