Kategorier
Medial utveckling

Vägledning genom tarot

Jag använder mig av traditionella tarotkort när jag känner att jag behöver vägledning eller få en större förståelse kring någon situation i mitt liv.

För att kunna tyda tarotkorten krävs att du har kunskap om kortens grundbetydelse. Alla kan lära sig kortens betydelse och alla kan också lära sig att lägga tarot. Alla kort har både en positiv och en negativ aspekt. Ibland kan det även handla om att tänka om eller välja ett nytt handlingssätt. Tarotkorten svarar på hur energin ser ut JUST NU i denna stund. Korten kan svara på:

  • Vad som har hänt i dåtid (både lägre tillbaka och nyligen)
  • Hur det ser ut just nu.
  • Hur det kan se ut längre fram (beroende på våra val och handlingar).
  • Man kan alltså se hur man kan/bör hantera olika situationer på bästa sätt.
  • Hur man på ett bättre sätt kan planera och strukturera sitt liv
  • Korten kan också ge oss insikter och en större förståelse kring en situationen eller en relation.

Enligt mitt synsätt så spår vi INTE (jag tror inte på spådom, se mitt blogginlägg om spådom), utan tarot handlar snarare om ett sätt att tolka olika känslomässiga och mentala mönster i tillvaron. Sen är det upp till oss själva vad vi gör för våra val och handlingar. Alla har vi ansvar för vårt eget liv och hur vi väljer att tänka och reagera i olika situationer. Det är viktigt att veta att tarotkorten inte på något sätt påverkar eller formar ditt liv utan snarare fungerar som en hjälpreda för att se hur du själv kan forma och välja ditt liv utifrån din nuvarande situation.

2 svar på ”Vägledning genom tarot”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.