Kategorier
Medial utveckling Personlig utveckling Självkännedom Spiritualistiskt medium

Personligt ansvar

Jag som spiritualistiskt medium arbetar enligt de sju spiritualistiska principerna som mottogs genom mediumet Emma Hardinge Britten 1871 i England. Den 5e principen handlar just om personligt ansvar. Spiritualismen anser att det inte finns någon, förutom vi själva, som är ansvariga för våra liv, våra val och handlingar. Ingen annan kan ta på sig ansvaret för våra synder eller skulder. Ansvaret för felaktiga tankar och gärningar ligger hos den enskilda individen.

Vi människor är ibland dåliga på att ta ansvar för oss själva, våra handlingar och beteenden. Det är lättare att skylla på någon annan. Men att bli lycklig är var och ens eget ansvar. Det är vi själva som får stå för hur vi tänker och hur vi handlar, och vårt växande styr vi själva över. Att se på oss själva och våra känslor utifrån ett större perspektiv och med insikt, kan befria oss från våra negativa mönster, tankar och handlingar. När vi lärt oss att ta ansvar, så upptäcker vi att vi också får väldigt mycket frihet i livet.

Hur vi väljer att tolka det vi ser, är vårt eget ansvar. Varje val vi gör, visar upp en värdering, en slags poängsättning, av oss själva. Livskriser av olika slag uppstår för att vi ska inse att vi kan ändra inriktning på vårt liv. Ibland behöver vi vissa smällar för att helt enkelt vakna upp och inse att något inte står rätt till. Det är inte ovanligt att människor får ett andligt uppvaknande och ändrar inriktning helt, exempelvis på grund av en sjukdom eller en skilsmässa. Andra mister sitt arbete i och med nedskärningar, och först blir de ofta helt bedrövade för att de tappar sin forna identitet. Senare kan de inse att de nu har chansen att förverkliga sina drömmar och göra vad de vill med livet. Plötsligt kan en ny, mer livaktig harmoni infinna sig i vardagen – något verkligt gott kom ur det som till en början var smärtsamt.

Det är viktigt att vara medvetna om hur vi tänker eftersom vi skapar vår verklighet med våra egna tankar och de – och våra handlingar – kan attrahera både positiva och negativa energier. Vi kan med hjälp av intuitionen, tankens kraft samt vår egen energiutstrålning skapa det vi vill i livet. Tankens kraft är ett av de starkaste verktyg vi har;

skapa det du vill uppnå i tanken, visualisera det och se hur det sedan förverkligas. Var mycket noga med vad du formar inom dig – vi får i detalj det vi önskar oss.

När vi har nya utmaningar framför oss i livet är det våra tankar som ser möjligheter – eller sätter upp hinder. Det finns inga begränsningar för vad vi kan skapa, tanken kan ju som bekant förflytta berg. Det enda som kan hindra oss är att vi tvivlar på oss själva. Varje gång vi tänker att vi inte ska lyckas eller att något inte ska fungera så förstör vi för oss själva – däri ligger begränsningen. Lika dras till lika, sägs det och genom att förändra vårt eget inre och vår egen energiutstrålning kan vi attrahera vad vi vill ha i livet. Är du tålmodig, målmedveten och positiv, så är chansen stor att ditt mål till slut avformas i verkligheten. Vi kan skapa ett helt nytt liv med tanken. Visst är det fantastiskt?

Hemsida: www.mithera.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.